Flodblindhetssykdom En Global Epedemi

The latest and trending news from around the world.

Flodblindhet Sjukdom
Flodblindhet Sjukdom from

Flodblindhetssykdom: En global epedemi

Hva er flodblindhet?

Flodblindhet, også kjent som onkokerkose, er en parasittisk infeksjon forårsaket av en liten rundorm kalt Onchocerca volvulus. Parasitten overføres til mennesker gjennom bitt av infiserte svarte fluer. Når ormen kommer inn i kroppen, produserer den små larver som vandrer gjennom underhuden og øynene.

Symptomer

Flodblindhet kan forårsake en rekke symptomer, inkludert:

Behandling

Flodblindhet kan behandles med medisiner som dreper parasitten. Behandlinger inkluderer:

Forebygging

Forebygging av flodblindhet innebærer å kontrollere bestanden av svarte fluer, som overfører parasitten. Dette kan gjøres ved:

Utbredelse og innvirkning

Flodblindhet er utbredt i 31 land i Afrika, Sør-Amerika og Jemen. Det er den nest ledende årsaken til blindhet i verden, og påvirker over 25 millioner mennesker.

Sykdommen har en betydelig innvirkning på individer og lokalsamfunn. Det kan føre til arbeidsledighet, tap av inntekt og sosial isolasjon. Det kan også føre til økonomiske vanskeligheter for familier og samfunn.

Bekjempelse av flodblindhet

Verdens helseorganisasjon (WHO) har satt seg som mål å eliminere flodblindhet som en folkehelsetrussel innen 2030. Dette gjøres gjennom mass administering av ivermektin, og bekjempelse av svarte fluer.

Eliminering av flodblindhet er en kompleks utfordring, men det er viktig og gjennomførbart. Ved å fortsette å ta tak i problemet, kan vi forbedre livene til millioner av mennesker og bidra til å skape en sunnere fremtid.